TARIX FANI MASHG’ULOTLARIDA TARIXIY-BADIIY ADABIYOTLAR BILAN ISHLASHNINNG AFZALLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Tarix ta’limida tarixiy - badiiy adabiyotlardan foydalanishda ta’lim oluvchilarning psixologik yosh xususiyatlarini hisobga olish va ularning, fanga oid qiziqishlarini ham inobatga olish kerak. Maqolada tarix fani mashg’ulotlarida tarixiy-badiiy adabiyotlar bilan ishlashninng  afzalligi to’g’risida bayon etildi.Аннотация:При использовании исторической художественной литературы в преподавании истории необходимо учитывать психологические возрастные особенности учащихся и их интересы к науке. В статье рассказывается о преимуществах работы с историко-художественной литературой на уроках истории.Abstract: When using historical and fiction literature in history education, it is necessary to take into account the psychological age characteristics of students and their interests in science. The article describes the advantages of working with historical and fiction literature in history lessons.