MAKTABGACHA TA’LIM SIFATINI OSHIRISHNI PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK OMILLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya.    Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim sifatini oshirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan psixologik-pedagogik omillari tahlil qilinadi. Ularni bola tarbiyasidagi ahamiyati, shaxs sifatida voyaga yetkazishda asosiy o‘rinni egallaydi.Ushbu davrda pedagoglarni mahorati, ularni egallagan bilimlari pedagogik jarayonda qo‘llagan turli  texnologiyalari,didaktik vositalari, bolalarga mos bo‘lgan ta’limiy,psixologik o‘yinlarni o‘rni beqiyos.Maqolada ta’lim jarayonida pedagogni jarayonga yondashuvi, pedagog va psixologlar o‘rtasidagi hamkorlik aloqalari va uning samarali taraflari hamda psixologik omillarni tarbiyalanuvchilarga ta’siri ko‘rib chiqiladi.Abstract. This article analyzes the psychological and pedagogical factors that are important in improving the quality of preschool education. Their importance in raising a child and in growing up as a person plays a key role. During this period, the skills of teachers, the knowledge they have acquired, the various technologies used in the pedagogical process, didactic tools, educational and psychological games suitable for children play an invaluable role. The article examines the teacher's approach to the process in the educational process, the relationship between teachers and psychologists and its effective aspects, as well as the impact of psychological factors on students.Аннотатция. В статье анализируются психолого-педагогические факторы, имеющие значение для повышения качества дошкольного образования.  Их значение в образовании детей и их развитии как личностей играет ключевую роль. В этот период неоценимую роль играют навыки педагогов, полученные ими знания, различные технологии, которые они используют в педагогическом процессе, дидактические средства, а также обучающие и психологические игры, подходящие для детей. В статье рассматривается подход педагога к процессу в образовательном процессе, взаимоотношения педагогов и психологов и их эффективные аспекты, а также влияние психологических факторов на учащихся.