XALQ OGʻZAKI IJODIDA AFSONALAR VA ULARNING MADANIY HAYOTGA TA’SIRI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola xalq ogʻzaki ijodida afsona va miflarni oʻrgandi. Maqola, afsonlaraning moʻjizaviy, tabiat bilan bogʻliq, ilmiy va diniy aspektlarni tahlil qilib, ularni bugungi kundagi madaniy hayotga ta'sir koʻrsatishni koʻrsatadi. Аннотация. В данной статье исследуются мифы и легенды фольклора.Abstract. This article explores myths and legends in folklore. The article analyzes the miraculous, nature-related, scientific and religious aspects of legends and shows their impact on cultural life today. It was emphasized that legends are important for reflecting people's beliefs, values and national identity.