BOLALAR RIVOJLANISHIDA RATSIONAL OVQATLANISHNING AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bolalar rivojlanishi va ularning sog‘lig‘i uchun ratsional ovqatlanish juda muhimdir. Ratsional ovqatlanish - bu organizmning barcha ehtiyojlarini qondirishga qaratilgan, muvozanatli va xilma-xil ovqatlanishdir. Bolalar o'sish va rivojlanish jarayonida, ularning organizmi ko'plab ozuqa moddalariga, vitaminlarga va minerallarga muhtoj bo'ladi. Shu sababli, ratsional ovqatlanish bolalar uchun nafaqat sog‘lom hayot tarzini ta'minlaydi, balki ularning psixologik va intellektual rivojlanishiga ham ijobiy ta'sir ko‘rsatadi.