ORGANIZMNING BIOLOGIK SUYUQLIKLARI.QON FIZIOLOGIYASI.SHAKLLI ELEMENTLAR. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Tananing ichki muhiti qon, limfa va to'qima suyuqligidan hosil bo'ladi. Hujayralar, limfa va qon o'rtasidagi metabolizm qon plazmasidan hosil bo'lgan to'qima suyuqligi orqali sodir bo'ladi.Tananing ichki muhiti organlar o'rtasidagi gumoral aloqani ta'minlaydi. Bu nisbatan doimiy. Organizmning ichki muhitining doimiyligi gomeostaz deb ataladi.Аннотация: Внутренняя среда организма состоит из крови, лимфы и тканевой жидкости. Обмен веществ между клетками, лимфой и кровью происходит через тканевую жидкость, образующуюся из плазмы крови. Внутренняя среда организма обеспечивает гуморальную связь между органами. Это относительно постоянно. Постоянство внутренней среды организма называется гомеостазом.