ELEKTROKARDIOGRAFIYA (EKG) HAQIDA TUSHUNCHA. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Elektrokardiografiya (EKG) yurakni tekshirish uchun muhim, invaziv bo'lmagan va tayyorgarliksiz sinovdir. EKG yordamida kardiolog bemorning yuragi holati haqida batafsil va almashtirib bo'lmaydigan ma'lumotlarni oladi. EKG nimani ko'rsatadi? yurak urish tezligi; yurak ritmidagi o'zgarishlar; miokard shikastlanishining mavjudligi (masalan, miokard infarkti yoki miokard ishemiyasidan keyin); yurak o'tkazuvchanligidagi o'zgarishlar; organning jismoniy holati (masalan, chap qorincha gipertrofiyasi mavjudligi).Аннотация: Электрокардиография (ЭКГ) — важный неинвазивный и неинвазивный метод исследования сердца. С помощью ЭКГ кардиолог получает подробную и незаменимую информацию о состоянии сердца пациента. Что показывает ЭКГ? частота сердечных сокращений; изменения сердечного ритма; наличие повреждения миокарда (например, после инфаркта миокарда или ишемии миокарда); изменения сердечной проводимости; физическое состояние органа (например, наличие гипертрофии левого желудочка).