QANDLI DIABET KASALLIGINING KELIB CHIQISH MEXANIZMI VA KECHISH XUSUSIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Qandli diabet (Diabetes mellitus) – metabolik kasallik bo‘lib, organizmda uglevodlar, yog‘lar va oqsillar almashinuvining buzilishi bilan kechadi. Bu kasallik insulin gormoni yetishmovchiligi yoki uning ta’sirchanligi pasayishi natijasida rivojlanadi. Ushbu maqolada qandli diabetning kelib chiqish mexanizmi va kechish xususiyatlari haqida batafsil ma’lumot beriladi.