OSHQOZON OSTI BEZINING O‘TKIR YALIG‘LANISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada oshqozon osti bezining o‘tkir yallig‘lanishi (o‘tkir pankreatit) kasalligining kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmi, asosiy klinik belgilari, diagnostikasi va davolash usullari haqida ma’lumot beriladi. Pankreatit oshqozon osti bezining to‘satdan yallig‘lanishi bilan tavsiflanib, qorin sohasida kuchli og‘riq, ovqat hazm qilish tizimining buzilishi va organizmning umumiy intoksikatsiyasi bilan namoyon bo‘ladi. Maqolada kasallikning oldini olish va sog‘lom turmush tarzini shakllantirish muhimligi ham yoritilgan.