MUSHAKLARNING NEYROMUSKULYAR BOG‘LANISHLARI VA REFLEKS FAOLIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Neyromuskulyar bog‘lanishlar – asab tizimi va mushaklar o‘rtasidagi uzviy aloqani ta’minlovchi tuzilma bo‘lib, harakat va refleks faoliyatining asosiy mexanizmlaridan biridir. Ushbu maqolada neyromuskulyar uzatish jarayoni, reflekslar va ularning organizmdagi ahamiyati, shuningdek, neyromuskulyar faoliyatga ta’sir qiluvchi omillar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Zamonaviy tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, neyromuskulyar bog‘lanishlarning buzilishi turli kasalliklarga olib kelishi mumkin va ularni davolash uchun innovatsion terapiya usullari ishlab chiqilmoqda.