MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR PSIXOLOGIYASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalar psixologiyasi — bu bolalarning o'sish va rivojlanish jarayonida yuzaga keladigan psixologik holatlar, xulq-atvor va hissiyotlarni o'rganadigan fan. Ushbu yosh davri, odatda, 0 dan 6 yoshgacha bo'lgan bolalarni o'z ichiga oladi va bu davrda bolalar o'z shaxsiyatlarini shakllantirish, ijtimoiy ko'nikmalarni o'rganish va muhit bilan o'zaro munosabatlarni o'rganish jarayonida bo'lishadi. Maktabgacha yoshdagi bolalar psixologiyasi, shuningdek, ularning fikrlash, his-tuyg'u, ijtimoiy munosabatlar va o'z-o'zini anglash jarayonlarini o'rganadi.