МОЛИЯВИЙ ФАЪОЛИЯТДА ИНВЕСТИЦИЯ ФОНДЛАРИ МОЛИЯСИНИ ЎРНИ ВА АХАМИЯТИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Мақолада 2022-2026 йилларга мўлжалланган янги Ўзбекистоннинг тараққиёт стратегиясида мамлакатимиз молия тизими таркибида инвестицион воситачилар сифатида инвестиция фонди фаолиятини ўрганиш давр талаби эканлигини асослашга, инвестиция фондлари молиясининг моҳиятини очиб беришга ҳаракат қилинган. Шунингдек, мақолада инвестиция фондларининг молия тизимининг янги инвестиция институти сифатидаги ролига ҳам алоҳида эътибор қаратилган. Аннотация: В статье ставится задача обосновать, что исследование деятельности инвестиционных фондов как инвестиционных посредников в финансовой системе страны в стратегии развития нового Узбекистана на 2022-2026 годы, раскрыть сущность финансов инвестиционных фондов. В статье также акцентируется внимание на роль инвестиционных фондов как нового инвестиционного института финансовой системы. Abstract: The article aims to substantiate that the study of the activities of investment funds as investment intermediaries in the financial system of the country in the development strategy of the new Uzbekistan for 2022-2026, to reveal the essence of the finance of investment funds. The article also focuses on the role of investment funds as a new investment institution in the financial system.