ZULFIYANING “BAHOR KELDI SENI SOʻROQLAB”SHE’RINING BADIIY TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqola Zulfiya Isroilovaning “Bahor keldi seni so‘roqlab” she’rining badiiy tahliliga bag‘ishlangan bo‘lib, unda shoiraning tabiat va inson ruhiy holatini ifodalashdagi san’ati chuqur o‘rganiladi. She’rda bahor fasli bilan bog‘langan tasvirlar va hissiyotlar orqali insonning ichki dunyosidagi o‘zgarishlar, yangi boshlanishlar va orzu-havaslar aks ettirilgan. Maqolada, shuningdek, Zulfiyaning she’rdagi ma’nolarni qanday qilib tabiiy elementlar yordamida mukammal tarzda ifodalashga muvaffaq bo‘lgani tahlil qilinadi. Shuningdek, she’rning simvolik yuki, poetik obrazlar va musiqiy ritmlari ham alohida e’tiborga olinadi.