GLOBAL TARMOQDA AXBOROT QIDIRUV TEXNALOGIYALARIDAN FOYDALANISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola global tarmoqda (Internet) axborot qidiruv texnologiyalarining rivojlanishi, ularning imkoniyatlari, foydalanuvchilar duch keladigan muammolar va sohadagi tendensiyalarni chuqur tahlil qiladi. Qidiruv tizimlarining ishlash prinsiplari, samaradorligini oshirish usullari, axborot xavfsizligi masalalari, qidiruv natijalariga ta'sir etuvchi omillar va etik dilemmalar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, global tarmoqda axborot qidiruv texnologiyalaridan foydalanishning istiqbollari, rivojlanish tendensiyalari va jamiyatga ta'siri o'rganiladi. Axborot savodxonligining ahamiyati, filtrlash pufagi va unga qarshi kurashish usullari, shaxsiy ma'lumotlarning himoyasi ham alohida ta'kidlanadi.