QADRIYATLARING BOQIY BOʻLSIN, NAVROʻZ ! (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Navroʻz bayramining oʻzbek xalqining milliy qadriyatlar tizimidagi oʻrni va ahamiyatini tahlil qiladi. Navroʻzning tarixi, falsafasi, urf-odatlari va marosimlari orqali uning insonparvarlik, tabiatga hurmat, mehr-oqibat, birdamlik va bunyodkorlik kabi qadriyatlarni mujassam etishi koʻrsatiladi. Shuningdek, Navroʻzning zamonaviy jamiyatda milliy oʻzlikni saqlash, madaniy merosni targʻib qilish va xalqlar oʻrtasida doʻstlikni mustahkamlashdagi roli ochib beriladi.