SUN’IY INTELLEKT VA FUQAROLIK HUQUQI: HUQUQIY MUAMMOLAR VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining fuqarolik huquqiga ta’siri O‘zbekistonlik olimlarning ilmiy ishlari, mahalliy qonunchilik hujjatlari va davlat rahbarlarining nutqlari asosida tahlil qilinadi. SI ning shartnoma huquqi, huquqiy javobgarlik, isbotlash jarayonidagi roli va intellektual mulk huquqiga ta’siri keng yoritiladi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining qarorlari va mahalliy olimlarning tadqiqotlari asosida mavzu chuqur o‘rganiladi. O‘zbekiston qonunchiligi tahlil qilinib, SI bilan bog‘liq huquqiy muammolar va ularning yechimlari ko‘rib chiqiladi.