ONA TILIDAGI SO‘Z BOYLIGI VA UNING BOYITILISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ona tilidagi so‘z boyligi har bir millatning o‘ziga xos madaniyati va ma'naviyatining ifodasi bo‘lib, uning boyitilishi jamiyatning intellektual rivojlanishida muhim o‘rin tutadi. Maqolada o‘zbek tilidagi so‘z boyligining shakllanishi, rivojlanish jarayonlari va uni boyitish usullari tahlil qilinadi. So‘z boyligini boyitishning zamonaviy metodlari, ayniqsa, terminologiya sohasida yangiliklar va xalqaro atamalarni ona tiliga kirita olishning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Til boyligini oshirishning ta'lim, madaniyat, va ilm-fan sohalaridagi o‘rni va zaruriyati hamda tilning taraqqiyotiga qanday ta'sir qilishini tahlil qilinadi.