THE ARTISTIC FUNCTIONS OF THE IMAGE OF DOCTORS AND THE DEPICTION OF DISEASES (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Abstract: The image of doctors and the depiction of diseases are important elements of works of art. This topic analyzes the symbolic and artistic significance of the images of doctors, their appearance, characters, and the depiction of diseases. In fiction, doctors are shown not only as individuals who provide medical care, but also as images expressing various problems and inner feelings of humanity. The depiction of diseases often reflects the difficulties and mental states of a person's life. This work studies the psychological and sociological aspects of fiction, as well as ways to understand sophistication and difficulties through the image of doctors.Аннотация: Образы врачей и изображения болезней являются важными элементами произведений искусства. В данной теме анализируется символическое и художественное значение образов врачей, их внешности, характеров, изображений болезней. В художественной литературе врачи изображаются не только как люди, оказывающие медицинскую помощь, но и как персонажи, олицетворяющие различные человеческие проблемы и внутренние переживания. Образ болезни часто отражает трудности и душевные состояния человека. В этой работе исследуются психологические и социологические аспекты художественной литературы, а также способы понимания сложности и трудностей через образ врачей.Annotatsiya: Shifokorlar obrazi va kasalliklar tasviri badiiy asarlarning muhim elementlarini tashkil etadi. Ushbu mavzuda shifokorlarning obrazlari, ularning qiyofasi, xarakterlari, kasalliklar tasvirining simbolik va badiiy ahamiyati tahlil qilinadi. Badiiy adabiyotda shifokorlar nafaqat tibbiy yordam ko‘rsatadigan shaxslar, balki insoniyatning turli muammolari va ichki tuyg‘ularini ifodalovchi obrazlar sifatida ham ko‘rsatiladi. Kasalliklar tasviri esa, ko‘pincha insonning hayotidagi qiyinchiliklar va ruhiy holatlarni aks ettiradi. Ushbu ishda badiiy adabiyotning psixologik va sotsiologik aspektlari, shuningdek, shifokorlar obrazi orqali nafosat va qiyinchiliklarni anglash yo‘llari o‘rganiladi.