SHUKUR XOLMIRZAYEVNING "O'N SAKKIZGA KIRMAGAN KIM BOR" ASARINING TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada adib Shukur Xolmirzayevning "O'n sakkizga kirmagan kim bor? " qissasidagi qahramonlar ma'naviyati, dunyoqarashi va davrning ijtimoiy masalalari va muammolari qay tarzda tasvirga olinganligi haqida fikr yuritiladi. Yozuvchi qissalarida o‘zbekka xos belgilar qanday aks ettirilgani,bbunda qanday badiiy-estetik tamoyilga tayanilganligi haqida ma`lumot berilgan. Qissaning bugungi kun yoshlar tarbiyasida tutgan o`rni va kitobxonlik masalasi qissa qahramonlarining ma'naviyatiga ne chog'li ta'sir ko'rsatgani ko'rib chiqilgan.