NON KASALLIKLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Nonning eng ko'p tarqalgan kasalligi sifatida kartoshka tayoqchalari kasalligi va mog‘orlashni qayd etish mumkin. Boshqa kasalliklar kam uchraydi. Non kasalligi – bu tayyor non mahsulotlarida yuzaga keladigan mikrobiologik yoki fizik-kimyoviy o‘zgarishlar bo‘lib, ular nonning sifatsizlanishiga, buzilishiga va iste’mol uchun yaroqsiz bo‘lishiga olib keladi.