OLIY TA’LIM TIZIMIDA SUN’IY INTELLEKTNING ROLI VA TA’SIRINI ORTIB BORISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  ta'lim  tizimida  sun'iy  intellektning  roli  va  ta'sirini oshirish  masalasi  tahlil  qilinadi.  Universitetlarda  o‘qitish  jarayoniga  sun’iy intellektni  joriy  etish,  shuningdek,  internet  texnologiyalarini  takomillashtirish zarurligi belgilandi.  Ta'lim sifatini oshirish  uchun  sun'iy  intellektdan  foydalanish imkoniyatlari taqdim etilgan. Ta’lim tizimida neyron tarmoqlar va sun’iy intellekt texnologiyalaridan  foydalanish  va  takomillashtirish  zarurligiga  e’tibor qaratilmoqda. Аннотaтция .  В  стате  анализируется  вопрос  повышения  роли и  влияния искусственного  интеллекта  в систему образовании.  Выявлена  необходимост внедрения искусственного интеллекта в процесс  систему обучения ВУЗов, а также  усовершенствования  Интернет-технологии.  Представлены возможности  исползования  искусственного  интеллекта  в  повышения качество  обучения.  Акцентирована  внимание  на  вопрос  о  необходимости исползования  и  совершенствования  технологий  Annotation.  The  article  analyzes  the  issue  of  increasing  the  role  and influence  of  artificial  intelligence  in  the  education  system.  The  need  for introducing  artificial  intelligence  into  the  process  of  teaching  at  universities,  as well  as  improving  Internet  technology,  has  been  identified.  The  possibilities  of using  artificial  intelligence  to  improve  the  quality  of  education  are  presented. Attention  is  focused  on  the  need  to  use  and  improve  the  technologies  of  neural networks and artificial intelligence in the education system.