UMUMIY O‘RTA MAKTABLARIDA TELESKOPLARNI YASASH VA UNDAN FOYDALANISH METODIKASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda mamalakatimizda yosh avlodni  har tomonlama yetuk barkamol avlod qilib tarbiyalash asosiy maqsadlardan qilib belgilangan. Bu yo‘lda astronomiya o‘qitishda o‘quvchilarning tasavvur qilish qobiliyatlarini rivojlantirish alohida kasb etadi. Bunda hammamizga ma’lumki, o‘quvchilar aytib o‘tilgan nazariy ma’lumotlarni va hodisalarni amalda ko‘rsalar, ushbu hodisa haqidagi tasavvurlari yanada to‘liqroq bo‘lish mumkin. Biz bu maqolada o‘quvchilarning teleskoplar haqidagi tasavvurlarini shakllantirish uchun teleskop qurilmasini yasashni o‘rganamiz va undan foydalanish metodikasiga to‘xtalib o‘tamiz.