SHUKUR XOLMIRZAYEV HIKOYALARI POETIKASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev hikoyalarining poetik xususiyatlari tahlil qilingan. Adibning syujet qurilishi, obraz yaratish mahorati hamda til va uslub xususiyatlari o‘rganilib, uning realizm va modernizm unsurlarini o‘z ichiga olgan ijodiy uslubi yoritilgan. Shuningdek, hikoyalarda inson ruhiyati, jamiyat hayoti va milliy qadriyatlarning badiiy ifodasi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Xolmirzayev hikoyalari o‘zbek adabiyotida alohida badiiy o‘ringa ega bo‘lib, uning ijodi milliy adabiy merosning muhim qismi hisoblanadi.Annotation : This article analyzes the poetic features of Shukur Xolmirzayev’s short stories. The study examines the author's plot construction, character creation skills, and linguistic and stylistic features, highlighting his unique artistic approach that incorporates elements of realism and modernism. Additionally, the paper explores the literary depiction of human psychology, social life, and national values in his stories. The research findings indicate that Xolmirzayev’s works hold a distinctive artistic place in Uzbek literature and represent a significant part of the national literary heritage.Аннотация: В данной статье анализируются поэтические особенности рассказов Шукура Холмирзаева. Исследование рассматривает построение сюжета, мастерство создания образов, а также языковые и стилистические особенности автора, подчеркивая его уникальный творческий метод, сочетающий элементы реализма и модернизма. Кроме того, рассматривается художественное отражение человеческой психологии, общественной жизни и национальных ценностей в его произведениях. Результаты исследования показывают, что рассказы Холмирзаева занимают особое место в узбекской литературе и представляют собой важную часть национального литературного наследия.