BITIKTIRUVCHI TO'QIMA HUJAYRALARINI O'Z ICHIGA OLGAN YARA QOPLAMALARINI QO'LLASH ASOSLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bitiktiruvchi to'qima hujayralarini o'z ichiga olgan yara qoplamalari zamonaviy tibbiyotda jarohatlarni davolashda muhim rol o'ynaydi. Yara qoplamalari, asosan, jarohat yoki operatsiya natijasida yuzaga kelgan to'qimalarning tiklanishini tezlashtirish, infeksiyani oldini olish va og'riqni kamaytirish maqsadida qo'llaniladi. Bitiktiruvchi to'qima hujayralari esa organizmning tabiiy tiklanish jarayonlarini qo'llab-quvvatlaydigan muhim elementlardir.