KITOBXONLIK TARIXI XUSUSIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Kitob mutolaasi esa kishida shunday chin insoniy fazilatlarni shakllantirib, uni hayotda oʻz oʻrnini topishga, jamiyatning chinakam aʼzosiga aylanishida, dunyoqarashini kengaytirishda beqiyos ahamiyatga ega. Zero buyuk bobokalonimiz, soʻz mulkining sultoni Alisher Navoiy hazratlari taʼkidlaganlaridek, kitob – beminnat ustoz, bilim va maʼnaviy yuksalishga erishishning eng asosiy manbaidir.Abstract. Reading books is of incomparable importance in forming such truly human qualities in a person, helping him find his place in life, become a true member of society, and broaden his worldview. After all, as our great ancestor, the sultan of the word, Alisher Navoi, emphasized, a book is a thankless teacher, the main source of knowledge and spiritual growth.