KELAJAK PEDAGOGLARINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TA’LIM PLATFORMALARINING ROLI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada “Raqamli platformalar” orqali ta’lim olish va o‘qitish usullari keskin o‘zgarib, an'anaviy darslar va metodlar o‘rnini onlayn resurslar, interaktiv platformalar, va masofaviy o‘qish usullari yoritilgan. Pedagogika sohasidagi eng yangi yondashuvlar, raqamli texnologiyalarni o‘z ichiga olgan ta’lim jarayonlari orqali rivojlanayotgan bo‘lib, kelajak pedagoglari uchun ulardan samarali foydalanish zarurati oshib bormoqda.Raqamli ta’lim platformalarining pedagogik faoliyatdagi roli nihoyatda keng va ko‘p qirralidir. blended learning (aralash ta’lim) usuli, ya’ni an’anaviy o‘qish va onlayn o‘qishning uyg’unlashgan shakli, ta’lim jarayonini yanada samarali va interaktiv qilish imkonlari Flipped classroom (orqaga qaytgan sinf) usuli ham raqamli ta’lim platformalarida yoritib berilgan. Annotation: This article discusses how the methods of learning and teaching are changing through "Digital Platforms," where traditional lessons and methods are being replaced by online resources, interactive platforms, and distance https://scientific-jl.com/luch/                                   140 Часть-40_ Том-2_ Март-2025 learning. The latest approaches in pedagogy, incorporating digital technologies, are developing the educational process, and the need for future educators to use them effectively is increasing. The role of digital educational platforms in pedagogical activities is vast and multifaceted. The article highlights methods such as blended learning, which combines traditional and online learning, providing opportunities to make the learning process more effective and interactive, as well as the Flipped Classroom method, which is also explored within digital educational platforms. Аннотация: В данной статье рассматривается, как с помощью "Цифровых платформ" изменяются методы обучения и преподавания, где традиционные уроки и методы уступают место онлайн-ресурсам, интерактивным платформам и дистанционному обучению. Новейшие подходы в педагогике, включающие цифровые технологии, способствуют развитию образовательного процесса, и необходимость их эффективного использования для будущих педагогов возрастает. Роль цифровых образовательных платформ в педагогической деятельности крайне широкая и многогранная. Рассматриваются такие методы, как blended learning (смешанное обучение), то есть сочетание традиционного и онлайн-обучения, которые позволяют сделать образовательный процесс более эффективным и интерактивным, а также метод Flipped classroom (перевернутый класс), который также раскрыт на цифровых образовательных платформах.