UMUMIY O`RTA TA`LIM MAKTABLARIDA O`QUVCHILARNI TEXNIK IJODKORLIGINI RIVOJLANTIRISH METODLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Texnik ijodkorlik va  dizayn fani o‘quvchilar texnik ijodkorligini rivojlantirishning ijtimoiy-pedagogik  muammolari, texnik ijodkorlik faoliyatining tashkiliy asoslari, ixtiro, kashfiyot,  ratsionalizatorlik takliflari va patent axboroti, texnik ijodkorlik masalalarini yechish  metodlari, dizayn va modellashtirish, dizayn asoslari, texnik modellashtirish va  konstruktsiyalash, o‘quvchilar texnik ijodkorligi faoliyatiga rahbarlik qilish, sinfdan  va maktabdan tashqari muassasalarda texnik ijodkorlik faoliyatini tashkil qilish,  o‘quvchilar texnik ijodkorligini rivojlantirish metodlariga oid mavzular yoritilib,  bilim berish ko‘zda tutilgan. Kundalik hayotda ijodkorlik oʻzini zukkolik — maqsadlarga erishish, atrof-muhit, ob’ektlar va vaziyatlardan gʻayrioddiy tarzda foydalanib, umidsiz boʻlib tuyulgan vaziyatdan chiqish yoʻlini topish qobiliyati sifatida namoyon boʻladi. Keng maʼnoda, muammoni maxsus boʻlmagan vositalar yoki resurslar bilan aniq va mohirona hal qilish. Bu, shuningdek, muammolarga jasur, nostandart yechimlar qobiliyatini ham anglatadi. Ijodiy  qobiliyatlarning  paydo   boʻlishi haqida bir qancha farazlar mavjud. Birinchisiga koʻra, ijodiy qobiliyatlar aqlli odamda asta-sekin, uzoq vaqt davomida paydo boʻlgan va insoniyatdagi madaniy va demografik oʻzgarishlar, xususan, aholi sonining koʻpayishi, eng aqlli kishilarning qobiliyatlarini qoʻshish natijasida yuzaga kelgan deb ishoniladi. Аннотация: социально-педагогические проблемы развития технического творчества студентов технического творчества и дизайна, организационные основы деятельности технического творчества, изобретение, открытие, рационализаторские предложения и патентная информация, методы решения задач технического творчества, конструирование и моделирование, основы проектирования, технические моделирование и конструирование, руководство деятельностью технического творчества учащихся, организация технического творчества учащихся в классных и внешкольных учреждениях, техническое творчество учащихся освещаются темы, связанные с методами развития, и обеспечивается образование. В повседневной жизни творчество проявляется как изобретательность – способность достигать целей, необычно использовать окружающую среду, предметы и ситуации, находить выход из, казалось бы, безвыходной ситуации. В широком смысле, точное и умелое решение проблемы с помощью неспециализированных инструментов или ресурсов. Это также означает способность придумывать смелые, нестандартные решения проблем. Существует несколько гипотез возникновения творческих способностей. Согласно первому, творческие способности, как полагают, развивались у разумного человека постепенно, в течение длительного периода времени и в результате культурных и демографических изменений в человечестве, https://scientific-jl.com/luch/                                   205 Часть-40_ Том-2_ Март-2025 особенно роста численности населения, увеличивая способности наиболее умных людей. Abstract: The subject of technical creativity and design is intended to provide knowledge on the socio-pedagogical problems of developing students' technical creativity, the organizational foundations of technical creativity, inventions, discoveries, rationalization proposals and patent information, methods for solving technical creativity problems, design and modeling, design basics, technical modeling and construction, guiding students' technical creativity activities, organizing technical creativity activities in classrooms and extracurricular institutions, and methods for developing students' technical creativity. In everyday life, creativity manifests itself as ingenuity - the ability to achieve goals, use the environment, objects and situations in an unusual way, and find a way out of a seemingly hopeless situation. In a broad sense, it is a clear and skillful solution to a problem with non-special tools or resources. It also means the ability to bold, non-standard solutions to problems. There are several hypotheses about the emergence of creative abilities. According to the first, it is believed that creative abilities arose in an intelligent person gradually, over a long period of time, and were the result of cultural and demographic changes in humanity, in particular, population growth, which combined the abilities of the most intelligent people.