MAQSUD SHAYXZODA VA ADABIY MEROSNING TALQINLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning hayoti va ijodi misolida o‘zbek mumtoz va zamonaviy adabiyoti o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik tahlil qilinadi. Shayxzodaning zamonaviy o‘zbek adabiyotiga bo‘lgan ta’siri, uning talabalari va safdoshlari ijodi haqidagi chuqur ilmiy mulohazalari, shuningdek, ustozning o‘quv jarayonidagi o‘ziga xos yondashuvlari haqida fikr yuritiladi. Maqola Shayxzodaning o‘zbek adabiyotining rivojiga qo‘shgan hissasini ochib berishga bag‘ishlangan.