O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI KONSTITUTSIYASIDA VIJDON ERKINLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada vijdon erkinligini himoya qilishning huquqiy va ijtimoiy asoslari yoritiladi. Vijdon erkinligi nafaqat diniy masalalarni, balki insonning shaxsiy fikr va qarashlarini ifoda etish imkoniyatini ham o‘z ichiga oladi. Maqolada, mazkur huquqning jamiyatda erkinlik va tinchlikni ta’minlashdagi roli, shuningdek, xalqaro huquq nuqtai nazaridan uning ahamiyati ko‘rib chiqiladi.Аннотация: В данной статье рассматриваются правовые и социальные основы защиты свободы совести. Свобода совести включает в себя не только религиозные вопросы, но и возможность выражать свои личные мысли и взгляды. В статье рассматривается роль этого права в обеспечении свободы и мира в обществе, а также его значение с точки зрения международного права.Abstract: This article discusses the legal and social foundations of the protection of freedom of conscience. Freedom of conscience includes not only religious issues, but also the ability to express a person’s personal thoughts and views. The article examines the role of this right in ensuring freedom and peace in society, as well as its significance from the point of view of international law.