KANALLARNI CHASTOTA VA TO’LQIN UZUNLIGI ASOSIDA MULTIPLEKSORLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Birlamchi va tayanch tarmoqlar “nuqta-nuqta” topolgiyasi yordamida ikki foydalanuvchi qurilmalar oralig’ida tez va egiluvchan doimiy kanalni tashkil qilishda infrastrukturali kommutasiyasini yaratish uchun qo’llaniladi. Birlamchi qurilmalar kanallarni kommutasiyalash texnikasiga asoslangan. Birlamchi tarmoqlardagi birlamchi kanal komutatorlari qandaydir multipleksorlash yoki kommutasiyalash texnikasi orqali amalga oshriladi.