ALEKSANDR FAYNBERG IJODI VA FALSAFIY TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada taniqli shoir va tarjimon Aleksandr Faynbergning hayoti va ijodiy merosi tahlil qilinadi. Shoirning falsafiy qarashlari, she’riyatining asosiy yo‘nalishlari hamda tarjima san’atidagi hissasi ochib beriladi. Ayniqsa, uning “Bu tovushni angla” she’ri misolida inson ruhiyati, tabiat va hayot falsafasi o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi. Maqola davomida shoir ijodining o‘ziga xos jihatlari, badiiy obrazlari va uning o‘zbek adabiyotiga qo‘shgan hissasi yoritiladi.