IJTIMOIY ISHNING KASBIY FAOLIYATI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Maqolada ijtimoiy ishning kasbiy faoliyati, uning jamiyat hayotidagi ahamiyati, asosiy tamoyillari, yo‘nalishlari va bugungi kundagi rivojlanish tendensiyalari yoritilgan. Ijtimoiy ishchilar duch kelayotgan asosiy muammolar va ularning yechimlariga ilmiy-ommabop uslubda alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, ijtimoiy ish kasbining etik me’yorlari va axloqiy qadriyatlari ko‘rib chiqilib, mazkur kasbning istiqbolli rivojlanish yo‘nalishlari tahlil qilingan. Аннотация:В статье рассматривается профессиональная деятельность в области социальной работы, её значение в жизни общества, основные принципы и направления. Особое внимание уделено этическим нормам и моральным ценностям профессии социального работника, а также трудностям, с которыми сталкиваются специалисты, и путям их преодоления. Приведены конкретные примеры, проведён анализ современных тенденций и перспективных направлений развития социальной работы. Annotation:The article examines professional activities in the field of social work, its significance in societal development, fundamental principles, and main directions. It addresses key challenges faced by social workers and proposes solutions, highlighting the ethical norms and core values underlying this profession.