XOTIN-QIZLARNING CHIDAMLILIK SIFATLARINI TABAQALI TEXNALOGIYALAR ORQALI TAKOMILLASHTIRISH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola xotin-qizlarning chidamlilik sifatlarini tabaqali texnologiyalar yordamida takomillashtirishga oid ilmiy yondashuvni taqdim etadi. Maqolada chidamlilik tushunchasi, uning sportdagi ahamiyati va xotin-qizlarda chidamlilikni rivojlantirishda yuzaga keladigan fiziologik o'ziga xosliklar ko'rib chiqilgan. Tabaqali texnologiyalar, ya’ni mashg‘ulotni periodizatsiyalash orqali chidamlilikni bosqichma-bosqich oshirish usullari, ilmiy asoslar bilan tushuntirilgan. Аннотация: В статье представлен научный подход к повышению устойчивости женщин с использованием многоуровневых технологий. В статье рассматривается понятие выносливости, ее значение в спорте, а также физиологические особенности, возникающие при развитии выносливости у женщин. С научной точки зрения излагаются стратифицированные технологии, т. е. методы постепенного повышения выносливости посредством периодизации тренировок. Annotation: This article presents a scientific approach to improving women's endurance qualities using stratified technologies. The article examines the concept of endurance, its importance in sports, and the physiological peculiarities that arise in the development of endurance in women. Stratified technologies, that is, methods of gradually increasing endurance through periodization of training, are explained with scientific foundations.