XOTIRA - INSON IJTIMOIYLASHUV MUNOSABATINING PSIXOLOGIK MEXANIZMI SIFATIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Xotira inson psixologiyasining eng muhim va qiziqarli jihatlaridan biridir. U nafaqat shaxsiy tajribalarni saqlash va qayta tiklashda, balki ijtimoiy munosabatlarni rivojlantirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Xotira orqali biz o‘zimizni, boshqalar bilan qanday munosabatda bo‘lishimizni va ijtimoiy muhitda o‘z o‘rnimizni qanday belgilashimizni anglaymiz. Ushbu maqolada xotiraning inson ijtimoiylashuvidagi ahamiyati, uning psixologik mexanizmlari va ijtimoiy munosabatlarimizga ta'siri haqida ma'lumotlar berilgan.Аннотация: Память — один из важнейших и интересных аспектов психологии человека. Она играет важную роль не только в сохранении и восстановлении личного опыта, но и в развитии социальных отношений. Благодаря памяти мы понимаем себя, то, как мы относимся к другим, и как мы определяем свое место в социальной среде. В этой статье представлена ​​информация о важности памяти в социализации человека, ее психологических механизмах и ее влиянии на наши социальные отношения. Abstract: Memory is one of the most important and interesting aspects of human psychology. It plays an important role not only in the preservation and restoration of personal experiences, but also in the development of social relationships. Through memory, we understand ourselves, how we relate to others, and how we define our place in the social environment. This article provides information about the importance of memory in human socialization, its psychological mechanisms, and its impact on our social relationships.