INGLIZ TILI ONOMASTIK TIZIMIDA ANTROPONIMIYA SOHASINING SHAKLLANISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada ingliz tili onomastik tizimida antroponimiya sohasining shakllanishi, uning nazariy asoslari va evolyutsion rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, antroponimlarning semantik talqini, grammatik tuzilishi, ijtimoiy-madaniy omillari, boshqa tillar bilan qiyosiy o‘rganilishi, lingvistik tadqiqotlar natijalari hamda lug‘at manbalari haqida fikr yuritiladi. Ushbu jarayon tarixiy-ijtimoiy, diniy, etnik va madaniy omillar ta’sirida qanday shakllanishi ko‘rsatilib, antroponimlarning lingvistik tabiatiga oid turli nazariy yondashuvlar keltiriladi.