REFLEKSIV TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TALABANING O‘QUV JARAYONI BILAN BOG‘LIQ YUTUQ VA KAMCHILIKLARINI MUSTAQIL ANGLAB YETISHI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada biologiya fanlarini o‘qitishda refleksiv texnologiyalarni qo‘llash orqali talabalarning o‘quv jarayonidagi yutuq va kamchiliklarini mustaqil anglab yetishi muhokama qilinadi. Shuningdek, refleksiv texnologiyalarning o‘qitish samaradorligini oshirishdagi o‘rni, ularning asosiy metod va usullari tahlil qilinadi.Annotation: This article discusses the application of reflective technologies in teaching biology and how they enable students to independently recognize their achievements and shortcomings in the learning process. Additionally, the role of reflective technologies in enhancing teaching effectiveness, as well as their main methods and approaches, are analyzed.Аннотация: В данной статье рассматривается применение рефлексивных технологий в преподавании биологии и их роль в самостоятельном осознании студентами своих достижений и недостатков в учебном процессе. Кроме того, анализируется влияние рефлексивных технологий на повышение эффективности обучения, а также их основные методы и подходы.