BIOLOGIK FANLARNI O‘QITISHDA KLASTER MUHITINING AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada biologik fanlarni o‘qitishda klaster muhitining ahamiyati, uning asosiy jihatlari va ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Klaster muhitining mohiyati va biologik fanlarga tatbiq etilishi orqali o‘quvchilarning amaliy bilim va ko‘nikmalari rivojlantiriladi. Guruhli ishlar, laboratoriya tajribalari va interaktiv darslar yordamida biologiya fanining samaradorligi oshiriladi. Klaster muhitida o‘quvchilarning ilmiy fikrlashi, jamoaviy ishlash qobiliyati va ekologik mas’uliyati mustahkamlanadi.Абстрактный. В данной статье освещено значение кластерной среды в преподавании биологических наук, ее основные аспекты и роль в образовательном процессе. Практические знания и навыки студентов развиваются посредством изучения сущности кластерной среды и ее применения в биологических науках. Групповая работа, лабораторные эксперименты и интерактивные уроки повышают эффективность биологии. В кластерной среде укрепляется научное мышление студентов, командная работа и экологическая ответственность.Abstract. This article discusses the importance of the cluster environment in teaching biological sciences, its main aspects and its role in the educational process. The essence of the cluster environment and its application to biological sciences develop students’ practical knowledge and skills. The effectiveness of biology is increased through group work, laboratory experiments and interactive lessons. In the cluster environment, students’ scientific thinking, teamwork skills and environmental responsibility are strengthened.