BIOLOGIYA FANLARINI O‘QITISHDA KOUCHING METODIDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola biologiya fanini o‘qitishda kouching (coaching) metodidan foydalanishning samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda kouching yondashuvining o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, muammolarni yechish qobiliyatlari va amaliy bilimlarini oshirishga ta’siri tahlil qilinadi. Kouching metodida o‘qituvchi o‘quvchilar bilan hamkorlikda ishlaydi, ularni rag‘batlantiradi va o‘zlarini kashf qilishga yo‘naltiradi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, bu metod o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, bilimlarni chuqurlashtirish va o‘qitish jarayonini yanada interaktiv qilishda samarali bo‘ladi. Maqolada biologiya fanini o‘qitishda kouching texnikalarining amaliy qo‘llanilishi, ularning sinfda qo‘llash strategiyalari va natijalari batafsil yoritilgan.Аннотация Данная статья посвящена исследованию эффективности метода коучинга в преподавании биологии. В исследовании анализируется влияние коучингового подхода на развитие независимого мышления студентов, навыков решения проблем и практических знаний. В методе коучинга преподаватель работает в сотрудничестве со студентами, мотивирует их и направляет к самопознанию. Результаты показывают, что этот метод эффективен для повышения мотивации студентов, углубления знаний и повышения интерактивности процесса обучения. В статье подробно описано практическое применение техник коучинга при преподавании биологии, их стратегии и результаты на уроках.Abstract This article is devoted to studying the effectiveness of using the coaching method in teaching biology. The study analyzes the impact of the coaching approach on increasing students' independent thinking, problem-solving skills, and practical knowledge. In the coaching method, the teacher works with students, encourages them, and guides them to self-discovery. The results show that this method is effective in increasing students' motivation, deepening knowledge, and making the teaching process more interactive. The article describes in detail the practical application of coaching techniques in teaching biology, strategies for their application in the classroom, and their results.