MAʼLUMOTLAR OMBORI HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ma’lumotlar ombori tushunchasi, uning asosiy vazifalari va zamonaviy axborot tizimlarida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Ma’lumotlar omborlari turli sohalarda, jumladan, biznes, ilm-fan va tibbiyot yo‘nalishlarida keng qo‘llanilib, katta hajmdagi ma’lumotlarni samarali boshqarish va qayta ishlash imkonini beradi. Tadqiqot davomida ma’lumotlar omborlarining tuzilishi, ularning an’anaviy ma’lumotlar bazalaridan farqi va hozirgi zamonaviy texnologiyalar bilan integratsiyasi yoritib berilgan.