ЎЛИК ТУҒИЛГАН БОЛАЛАР ВА ЎЛГАН ЧАҚАЛОҚЛАР ҲАМДА ПЕРИНАТАЛ ДАВРДА ЎЛГАНЛАР УЧУН ПАТОЛОГОАНАТОМИК ЁРИШ ТАРТИБИ ВА ЎЗИГА ХОСЛИКЛАРИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Ўлик туғилган болалар, ўлган чақалоқлар ва перинатал даврда ўлганлар мурдасини текшириш соғлиқни сақлаш тизимининг муҳим ва сезиларли йўналишларидан биридир. Уларнинг патологоанатомик текширилиши, ўлим сабабларни аниқлаш, келажакда туғилиш ва соғлиқни сақлаш борасидаги тадқиқотларни яхшилаш учун муҳимдир. Мазкур тезисда ўлик туғилган болалар ва ўлган чақалоқларнинг патологоанатомик ёриш тартиби ва унинг ўзига хос хусусиятлари кўриб чиқилади. Бунда текширишларнинг стандартлари, методологияси ва асосий талаблари, шунингдек, маълумотларни йиғиш ва таҳлил қилишдаги энг самарали йўллар кўрсатилади.