ПАТОЛОГИК АНАТОМИЯ БЎЛИМ ЛАБОРАТОРИЯЛАРИДА ТИББИЙ ЛАБОРАНТНИНГ ХИЗМАТ ВАЗИФАЛАРИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Ушбу тезис патологоанатомик бюро ва марказлаштирилган патологоанатомик бўлимдаги лаборантларнинг хизмат вазифаларига бағишланган. Лаборатория ишининг турли жиҳатлари, лаборантнинг патологоанатомик текширувлар, биопсиялар, гистологик тахлиллар ва микроскопик текширув бўйича амалга ошириш керак бўлган вазифаларига тафсилотлар берилган. Лаборантлар ўз ишини аниқ ва самарали бажаришлари учун биология, кимё, микробиология ва санитария-гигиена соҳаларидаги билимларга эга бўлишлари зарур. Тезисдаги таҳлиллар лаборатория ишини тартибга солиш ва сифатини оширишдаги муҳим йўналишларни кўрсатиб ўтади.