(untitled) (Modern education and development, 2025)
Oila psixologiyasi, oila a’zolari o’rtasidagi munosabatlar, ularning o’zaro ta’siri va psixologik holatini o’rganadigan fan sohasidir. Ushbu maqola oila tizimining psixologik jihatlarini, uning a’zolari o’rtasidagi muloqot, hissiy aloqalar va turmush tarzini tahlil qiladi. Oila – jamiyatning eng kichik, lekin juda muhim bir bo’lagi bo’lib, u insonning psixologik va ijtimoiy rivojlanishiga bevosita ta’sir ko’rsatadi. Maqolada oila tuzilmasi, o’zaro aloqalar, muammolar va ularni bartaraf etish yo’llari haqida kengroq ma’lumot berilgan. Shuningdek, oila psixologiyasining zamonaviy talqinlari, psixoterapiya va maslahat sohalarida uning ahamiyati ham yoritilgan.