(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ушбу мақолада гиламчилик тарихи, ривожланиши, турлари ҳақида ёритиб берилган. Унинг ҳудудлари ва тараққий этиш босқичларини фарқлари тўғрисида сўз борган. ХIХ -ХХ асрда гиламлар тўқишда ишлатиладиган ўсимликлар (пахта, зиғир, жун) толалари, жун (қўй, эчки, туя жуни)дан тайѐрланган иплар ҳақида ёритилган. Гиламдўзлик санъатининг инсон ҳаётига кириб келиши, нима мақсадларда қўлланилишига тавсиф берилган.