(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada yapon va ingliz tillarida inkor yasovchi affikslar – prefiks va suffikslarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida yapon tilidagi 不 (ふ), 無 (む), 非 (ひ) prefikslari hamda ingliz tilidagi un-, in-, dis-, -less affikslarining so‘z yasalishidagi o‘rni, ma’no shakllantirishdagi roli va grammatik xususiyatlari qiyosiy jihatdan o‘rganiladi. Shuningdek, ushbu affikslarning qo‘llanish chegaralari, bir-biriga o‘xshash va farqli tomonlari ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yapon va ingliz tillaridagi inkor shakllarining lingvistik tizimidagi o‘rnini aniqlashga hamda ularning umumiy va o‘ziga xos xususiyatlarini yoritishga xizmat qiladi.