(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ta’lim jarayonida qo‘llash usullari, ularning samaradorligi va o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli ta’lim vositalari, sun’iy intellekt, virtual va kengaytirilgan reallik kabi innovatsion usullarning ta’limga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimidagi zamonaviy pedagogik texnologiyalarning joriy etilishi va ularning natijalari haqida amaliy misollar keltirilgan. Xususan, “STEAM” ta’limi, flipped classroom (teskari dars) modeli va adaptiv o‘quv platformalaridan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan to‘g‘ri foydalanish o‘quvchilarning bilim darajasini oshirish, ularning kreativlik va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.