(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maktab psixologi ta’lim muassasasida nafaqat o‘quvchilarning psixologik holatini kuzatish, balki ularning psixologik muammolarini hal etish va og‘ir holatlarning oldini olishga mas’ul shaxs hisoblanadi. Yoshlar o‘rtasida depressiya, stress va zo‘ravonlik natijasida suitsidal fikrlarning rivojlanish ehtimoli yuqori bo‘lishi mumkin. Ushbu maqolada maktab muhitida suitsidal holatlarning oldini olish bo‘yicha psixologning asosiy vazifalari, zamonaviy yondashuvlari va samarali profilaktika choralari yoritiladi. Tadqiqot maktab sharoitidan kelib chiqib psixologik jihatlarni tahlil qiladi va amaliy tavsiyalar beradi.