(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola tibbiy biologiya laboratoriyalarida akkreditatsiya jarayonining ahamiyatini va talablarini o‘rganadi. NF EN ISO 15189 standartlari asosida sifat menejmenti, texnik talablar va jarayonlarni boshqarish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqsad – akkreditatsiya orqali natijalarning ishonchliligini oshirish va bemor xavfsizligini ta’minlash. Hujjatli tahlil usuli qo‘llanilgan. O‘zbekiston laboratoriyalari uchun moslashtirilgan tavsiyalar ishlab chiqildi.