(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqotda kichik hajmli, ochiq manbali vakuum pechni loyihalash va uning quritish samaradorligi sinovdan o‘tkazildi. Pech arzon narxlardagi tayyor qismlar va 3D bosib chiqarish texnologiyasi yordamida ishlab chiqarildi. Quritish tezligi va samaradorligi qayta ishlangan polietilen tereftalat (rPET) va biomateriallar (tereftalat chiqindilarini biologik qayta ishlash uchun bakterial konsorsium) misolida baholandi. Natijalar vakuum pechni kichik hajmdagi namunalar uchun issiq havoli quritgichga qaraganda tezroq va samarali ekanligini ko‘rsatdi. Tizim tijoriy vakuum quritgichlar narxining 20% dan kamrog‘iga ishlab chiqarilishi mumkin, bu esa uni laboratoriya va sanoat qo‘llanilishi uchun iqtisodiy yechimga aylantiradi.