(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola barqaror investitsiyalarning mohiyati va "yashil" iqtisodiyotga sarmoya kiritishning iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy afzalliklarini tahlil qiladi. Maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalari, energiya samaradorligi, barqaror transport, yashil texnologiyalar va boshqa ekologik toza loyihalarga investitsiyalarning ahamiyati koʻrib chiqiladi. Shuningdek, barqaror investitsiyalarning moliyaviy rentabelligi, xatarlarni boshqarishdagi roli va uzoq muddatli iqtisodiy oʻsishga qoʻshadigan hissasi muhokama qilinadi. Maqola investorlar, moliyaviy tahlilchilar, siyosatchilar, tadqiqotchilar va barqaror rivojlanish masalalariga qiziquvchi keng oʻquvchilar uchun moʻljallangan.