(untitled) (Modern education and development, 2025)
XX asrda Turkistonda boshlangan jadidchilik harakatining asoschisi Mahmudxo‘ja Behbudiy o‘z faoliyati davomida xalq ma’rifatli bo‘lishi hamda Vatani mustaqil bo‘lishi uchun harakat qildi. Bu yo‘lga qat’iy kirishgan Behbudiy davr mutasaddilari uchun haqiqiy raqib bo‘ldi. Shu sababli ma’rifatparvar Behbudiy fojiali tarzda o‘ldirildi. Ushbu maqolada Behbudiy faoliyati, fojiali taqdiri haqida so‘z yuritiladi.