(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola mental arifmetika ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy usullarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda bugungi texnologik rivojlanishlar va pedagogik yondashuvlar asosida mental arifmetikani o‘rgatishning samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli dasturlar, mobil ilovalar, interaktiv o‘yinlar va onlayn platformalarning ta’lim jarayoniga qo‘shgan hissasi ko‘rib chiqiladi. Mental arifmetika ta’limidagi yangi usullar nafaqat bolalar, balki kattalarning ham aqliy qobiliyatlarini rivojlantirishda yordam berishi mumkinligi haqida fikrlar ilgari surilgan. Maqola, shuningdek, an’anaviy va zamonaviy o‘qitish metodlarini qiyosiy tahlil qiladi va ularning afzalliklarini yoritadi. Ushbu maqola mental arifmetika ta’limini o‘rgatishda zamonaviy yondashuvlar va texnologiyalarning o‘rnini chuqur tahlil qiladi. Mental arifmetika asosan an’anaviy metodlarga tayansada, so‘nggi yillarda raqamli texnologiyalar va innovatsion o‘quv dasturlari bu sohada yangi imkoniyatlarni taqdim etmoqda. Maqolada bolalar va kattalarning fikrlash tezligini, matematik mantiqni rivojlantirish uchun interaktiv o‘yinlar, mobil ilovalar, VR (virtual reallik) texnologiyalari va onlayn platformalardan foydalanish tajribasi tahlil qilingan. Zamonaviy metodlar ta’limning samaradorligini oshirib, o‘rganuvchilarning motivatsiyasini ko‘taradi va bilimlarni mustahkamlashda yengillik yaratadi. Shuningdek, maqolada an’anaviy va zamonaviy usullar qiyoslanib, ularning afzalliklari hamda cheklovlari o‘rganib chiqilgan.Mental arifmetikani o‘qitishda yangi texnologiyalarning joriy qilinishi nafaqat ta’lim sifatini yaxshilaydi, balki o‘quvchilarning ilg‘or ko‘nikmalarini shakllantirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Maqola o‘quvchilarga bu metodlarning o‘rganish jarayonidagi amaliy jihatlarini ochib berishga qaratilgan.